Vad gör man som musikintresserade slynglar med drömmar större än vad våra plånböcker tillåter? Outsmarted var svaret som vi i lugn takt jobbade fram, grundat lika mycket på våra drömmar om författarskap som kärleken till musik.  Med full kontroll över vad vi skriver, när vi skriver och hur vi skriver tror vi oss ha hittat ett hem för alla musikaliska tankar som är för stora för att vi ska palla hålla dem bakom lås och bom.

Bland det bästa som vi vet är känslan när man upptäcker ny, stört bra musik. Det fina i att grotta ner sig totalt, lyssna igenom allt, leta upp sidoprojekt, gamla projekt, rykten om nya projekt. Outsmarted handlar långt ifrån enbart om att lyfta fram mindre kända akter men vi hoppas att våra tips kommer lysa upp din vardag i samma veva som vi på redaktionen tipsar varandra om än det ena, än det andra briljanta bandet.

Men som sagt så handlar Outsmarted om så mycket mer än nyfunna skatter, det här är vårt missanpassade skötebarn. Laglöst rock’n’rollförfattande. Känner vi för en sväng längs Memory Lane så tar videt, vill vi skriva några rader om ett av världens mest hypade band så gör vi det, vill vi hylla osignade småband så gör vi det.

Outsmarted har precis kickat igång men förhoppningsvis kommer det utvecklas till någonting som du håller lika varmt som vi gör.

REDAKTIONEN